14 jul 2010

Peking express, Mongolië, Terelj NP, 14 juli 2010, reisdagboek 7

Mongolië, Terelj nationaal park

Wij vertrekken uit Ulanbator naar Terelj nationaal park, 70 km buiten Ulanbator. Onderweg stoppen wij bij een hoop stenen met een vlag bovenop, 3 rondjes met de klok mee lopen, ieder rondje een steen bijleggen, geluk verzekerd! In Terelj slapen wij in een Ger tent, een traditioneel Mongools ronde tent, waar 4 bedden, een tafeltje met 4 stoetjes en een kachel in passen. De landschap hier is geweldig, groene graslanden, omringd door groenebergen met bovenop vreemde rotsen.

's-Middags gaan wij een paardentocht maken naar de Turtle rock, moedig springen wij op onze paarden, en galopperen door de vele gehuchten en evenveel toeristen resorts, naar de eindbestemming, de turtle rock lijkt inderdaad op een schildpad, maar in plaats van 1 uur zijn wij veel langer onderweg, wij zijn moe en moeten nog terug. Op de terugweg nemen wij de rechtstreekse weg, in de haast gaan wij steeds harder paardrijden. Terug in de gerkamp merken wij hoe het is paardrijden, zere ballen en konten!

De volgende dag regent het pijpestelen, wij zitten in onze tent maar spelletjes te spelen en muziek te luisteren. In de middag klaart het op, wij gaan een stukje fietsen, Met een zere kont is het weinig plezier, maar de nieuwe pijn doodt de ouwe hopen wij dan. Bij een dorpje doen wij boodschappen, toiletpapieren kopen! Wij zijn nog nooit zo sportief als in Nederland, paardrijden en fietsen in 2 dagen.