2 okt 2009

Canada, Lake Louise en Yoho national park, 30 september 2009, reisdagboek 8

Onze hotel ligt naast Lake Louise, wij lopen ernaartoe, een helder melk groene meer aan een masieve berg met gletjer ijs, prachtig. Het weer is droog, maar de warme nazomer weer is duidelijk voorbij.

Wij rijden in 20 minuten naar de nabij gelegen Yoho national park, eerst bekijken wij de Spiral tunnel, de lange goederen trein kruipt eerst de tunnel in, maakt een rondje in de berg en kruipt weer uit een lager gelegen tunnel en rijdt weer door, wij hebben weer mazzel, een trein is bezig ons dat te demostreren, zigzagend rijdt de trein weer door.

De Natural bridge wordt gevormd door langsstromende water, een groot blok steen wordt door stromende water aan de onderekant uitgesneden, waardoor het een natuurlijke brug vormt, heel apart. Wij rijden door naar de Emerald lake, een prachtige groene meer idyllisch aan de bergen gelegen, houdt het een keertje op met de prachtige meren? Op de terugweg gaan wij langs de Takakkaw falls, een van de hoogste waterval in Canada. Het houdt nog niet op met de meren, wij gaan nog langs de Moraine lake, de grote zuster van Lake Louise, wij zijn niet uit welke meer het mooist is!