1 okt 2009

Canada, Icefields parkways, 29 september 2009, reisdagboek 7

Als wij Jasper verlaten regent het, eens moet het afgelopen zijn met het mooie weer. Wij gaan op de Icefields parkway opweg naar Lake Louise. Icefields parkway is een van de mooiste rijweg ter wereld, en wij zien hoe het komt. Onderweg heel veel mooie uitzichten, de grillige Rockies torren hoog uit in de hemel, de ongerepte denenwoud, de rivieren en de meren.

Wij maken een stop bij Athabasca falls, een waterval over grillige steenformaties in een canyon stort. Ook de Sunwapta falls is prachtig. Als wij aankomen bij de Icefields center sneeuwt het, het is heel koud geworden. Wij boeken onze ticket voor een bustocht over Columbia Icefield. Een bus met super grote wielen, rijdt op de uitgehakte weg op de gletjer om hoog en om laag, en brengt ons naar een plateau, midden op de Columbia Icefield gletjer!

Wij vervolgen ons weg naar Lake Louise, door de sneeuw verandert de omgeving in een winterplaatje, bij elke bocht stoppen wij om foto's te maken. Aan het eind van de Icefields parkway maken wij een stop bij Peyto lake, een melkgroene gletjer meer, het is onwerkelijk mooi!