4 okt 2009

Canada, Banff, 4 oktober 2009, reisdagboek 9

Wij logeren halvewege Lake Lousie en Banff bij Castle mountain resort, een massieve berg met twee rijen kleine pieken. In de buurt ligt de Johnston canyon, wij maken de wandeling door de kliffen. De wandeling is een welkome verandering dan bossen, bergen en meren, wij wandelen door hangende loopbruggen aan de klif, eerst naar de lower fall en daarna de upper falls, tussen de kliffen loopt een rivier, het is een leuke wandeling.

Wij rijden een kleine stuk verder naar de Kootenay national park, de bossen van Marble Canyon is helaas verwoest door een vuur waardoor het zicht heel kaal is. Stukje verderop maken wij een wandeling naar de Paint Pots, de aarde hier is geel, de Indianen komen vroeger hier aarde halen en maken verf van, het gele aarde hier ziet er heel apart uit.

In Banff gaan wij naar Minnewanka meer, wij nemen een boottocht over het meer, hopen op beren of wildlife, helaas dit keer geen geluk, alleen een bald eagle gezien. Het begint te regenen en is koud geworden, wij besluiten naar onze resort te gaan, en vermaken ons met vuur maken bij de openhaard.

De volgende dag sneeuwt het, de bergen laten zich af en toe zien, maar de winterse landschap maakt het weer goed. Wij besluiten de Rockies te verlaten. In de sneeuw rijden wij naar Calgary voor de laatste nacht. De vakantie zit erop!