27 feb 2009

Filipijnen, Bohol, 25 februari 2009, reisdagboek 8

In een land met meer dan 7000 eilanden ontkomen wij niet aan strand en zee. Voor de verandering nemen wij in Panglao, een eiland in Bohol, een leuke bungalow in een tuin. Beneden is er een eigen open leefruimte met een bamboo bank en een hangmat, via een houten trap buiten klimmen wij naar onze slaapkamer, erg leuk. Wij nemen ieder een brommer taxi naar het strand. Wij bezetten een tafel bij een leuke strandtent. Eten, drinken, een duikje nemen en dan weer eten en drinken, wij zijn hier een dagje zoet mee. Wij nemen ieder een massage aan het strand!

Na Panglao nemen wij een tocht naar het binnenland van Bohol en bezoeken de Chocolate Hills. De aanblik is onwerkelijk, honderden perfect ronde heuvels bij elkaar. De heuvels zijn bijna identiek. Wij zullen denken dat mensen deze heuvels hebben gecreëerd, maar wie kan zoiets doen? Men beweert dat het natuurlijk is, maar hoe het kan weet niemand, men noemt het de Chocolate Hills. Verder bezoeken wij nog een oude kerk, een hangende brug en een opvangcentrum voor de Tasier aapjes. De diertjes lijken meer op Gremlins dan aapjes. Wij eindigen aan een resort aan de rivier Loboc. Hier slapen wij in een rieten hutje aan de rivier in een bos, weer iets anders dan zee en strand. In dit jungle resort wemelt het van de hagedissen en reuze mieren, gelukkig bijten ze niet. De vlinders maken het weer aangenaam.

De volgende dag gaat Hans een wandeling maken naar het nabij gelegen dorpje en de rijstvelden. Nien leest zijn laatste hoofdstukken van zijn boek!

Onze laatste dag in Filipijnen brengen wij door in Cebu, de tweede stad van Filipijnen. Wij gaan lekker shoppen. Morgen vliegen wij door naar Hong Kong.