1 mrt 2009

Hong Kong, 28 februari 2009, reisdagboek 9

Wij checken in onze hotel in Hong Kong, onze kamer zit op 16e etage, wij hopen op mooi haven/zeezicht. In de lift ontbreekt er uiteraard het knopje voor 13e etage, maar ook de 4e en 14e etage, Chinese ongeluksgetal! In onze kamer maken wij de gordijnen open, wij hebben zicht op.... andere betonnen gebouwen. In Hong Kong is het een en al beton!

Wij nemen een tram die langzaam kruipt naar de Victoria peak, op het panoramaterras hebben wij zicht op de haven en de betonnen oerwoud. Hoewel veel woontoren gewoon lelijk zijn, bij elkaar is het een indrukwekkend gezicht.

Wij nemen de ferry naar de overkant. De verlichte, architectonische gebouwen geven Hong Kong een mooi metropool gezicht. Op de kade zitten vol mensen, wachten op 8 uur 's avonds, dan begint de lichtshow. De verlichting van de gebouwen beweegt mee met de ritme van een symfoniemuziek, de laserstralen schieten in de lucht! Van al die betonnen hebben zij toch iets moois gemaakt!

Onze vakantie met zijn tweetjes naar Filipijnen en Hong Kong zit erop! Hans gaat naar huis, Nien gaat alleen verder, op naar Singapore en Australië!