20 feb 2009

Filipijnen, Port Barton, 20 februari 2009, reisdagboek 7

Wij hebben een boot gecharterd voor een bootrit van 5 uur van El Nido naar Port Barton. Tijdens het rit slaat de motor van het boot tientallen keren af, gelukkig weten de bootmannen telkens de moter weer aan de praat te krijgen. Onderweg zien wij groepen zilvere vissjes met vleugels, die laag over het zeewater vliegen, heel apart!

Wij checken in bij onze cottage, midden in een mooi aangelegde tuin vlakbij het strand. Als wij op het strand gaan wandelen komen wij meer lokale mensen tegen dan toeristen, het is hier heel relaxed. Als de zon ondergaat is het een mooi plaatje, iedereen maakt grettig foto's!

De volgende dag gaat Hans met een groep Fransen snorkelen, de snorkelplek heet Aquarium, dat zegt wel wat! Nien blijft alleen achter, eindelijk kan hij beginnen met het dikke boek.

Onderweg naar Puerto Princesa maken wij een tussenstop. Met een pendelbootje varen wij een grot in. Daarbinnen is het donker, de roeier annex guide schijnt lichten op vreemde druipsteenformaties, de een lijkt op een dinosaurus, de ander op een paddestoel. Er is een gezicht, met een oog en haren, er is ook een formatie die lijkt op een naakte vrouw, het heet Sharon, Sharon Stone. Wij zagen iets bewegen, het zijn zwaluwen, vertelt de guide, wij zijn gerust gesteld. Het is een 8 km lange ondergrondse rivier.

Wij hebben een rondje gemaakt in het noorden van Palawan, vanavond gaan wij vroeg slapen, morgen nemen wij het vliegtuig naar Cebu, op naar het volgende eilandengroep!