9 sep 2009

Verenigde Staten en Canada, september-oktober 2009, voorbereiding


Verenigde Staten
Los Angeles is vooral bekend van de filmindustrie in Hollywood en bekende woonwijken zoals Beverly Hills. En in het district ligt ook Disneyland. In Los Angeles is de Walk of fame te vinden waar grootheden als Marilyn Monroe, Tom Hanks en honderden anderen een gesigneerde ster op het beroemde troitior lieten vereeuwigen. L.A. is uiteraard ook de stad waar jaarlijks de oscars worden uitgereikt.
Slapen: Le Montrose suite hotel






De wereldstad San Francisco, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten, is na Los Angeles, San Diego, en San Jose de vierde stad van Californië. De stad, waar de "jeans" is geboren. De Golden Gate-brug is een prachtige constructie dat het schiereiland, waarop San Francisco ligt, met het noorden verbindt. De brug is hoog genoeg om de grote zeeschepen de haven van San Francisco zonder problemen te laten bereiken.
Slapen: bij familie.

Canada
British Columbia is de meest westerlijke provincie van Canada die tegen de Stille Oceaan aan ligt. Deze provincie heeft een grote diversiteit aan landschappen, waaronder prachtige kustgebieden, diepe fjorden en hoge bergen rond de steden Vancouver en Victoria. Victoria is de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia. De stad ligt in het uiterste zuidoosten van het Vancouvereiland.
Slapen: Rialto hotel






Het Pacific Rim National Park aan de westkust van het Vancouver Island, is een gebied van ruige bergen, verlaten stranden, kustregenwoud en onbedorven zeelandschap.








Vancouver, de stad ligt tussen de beboste bergen van de Coastal Mountains aan de monding van de Fraser-rivier aan de westkust van Canada. Die bergen lopen steil af naar de kust waar de natuurlijke haven van Vancouver aan de Straat van Georgia een van de belangrijkste havens van Canada is.









De Rocky Mountains is een majestueuze bergketen die vanuit de Verenigde Staten tot in het hoge noorden van Canada loopt.De Nationale Parken in de Canadese Rockies zoals die van Glacier, Yoho, Kootenay en zeker die van Jasper en Banff zijn uitgelezen wandelgebieden. De karakteristieke kenmerken van de Rocky Mountains zijn de uitgestrekte wouden, de alpine weiden en de diepblauwe meren, dat alles tegen een decor van imponerende bergen doorsneden met riviertjes en gletsjers.