3 dec 2007

Argentinië, 3 december 2007, reisdagboek 11

Buenos Aires, onze laatste reisbestemming. Na het ijzige El Calafate vliegen wij naar Buenos Aires en verruilen de kou met de hitte van Buenos Aires. Om middennacht komen wij aan, de stad is nog levendig, het is een metropool die nooit slaapt, op de wegen racen de auto´s als in Santiago.

Buenos Aires heeft veel oude gebouwen en doet heel Europees aan. Wij wanen ons in Madrid, maar dan met een exotische sfeer. Er is een vlooienmarkt op zondag, net als alle andere toeristen gaan wij natuurlijk er heen, rondom de vlooienmarkt is er een drukke souveniersmarkt ontstaan, compleet met op straat tangoshows.

Op googlemaps hebben wij al eerder gezien dat de rivier van Buenos Aires een ongewone kleur heeft, bij La Boca komen wij achter wat het is, een vreselijke vieze rivier, een openbaar riool met als gevolg een vreselijke stank. La Boca is beroemd om zijn kleurige houten huizen, ook hier komen de toeristen, de straat tangoshow goes on! Wij nemen een taxi terug, onderweg racen wij over de breedste weg van de wereld, de weg telt ontelbare banen, de weg is zo´n 200 meter breed!

Op onze laatste vakantiedag gaan wij op zoek naar Evita, wij gaan naar de beroemde begraafplaats van Buenos Aires. Alle bouwstijlen staan in het klein. Mini koepels, mini Romeinse gevels, standbeelden, stenen kruizen, er is zelfs een mini katheraal! Ze staan nauw naast elkaar in smalle steegjes, sommige staan in de steigers om hersteld te worden, de ander verkeert in een vervallen staat, na de dood houdt nog niet alles op. Wij moeten wel moeite voor doen om het familie graafhuis van Evita Perón te vinden, misschien een Tomtom meenemen de volgende keer?