12 nov 2007

Chili, 12 November 2007, reisdagboek 1

Iberia heeft een slechte naam op internet, vertraging, onvriendelijke stewadessen, omboekingen, geen antwoord op klachten enz.. maar met meer dan 100 euro goedkoper wagen wij het erop, wij zijn Nederlanders nietwaar!

Met Iberia vliegen wij via Madrid naar Santiago in Chili, Wij vertrekken zelfs 10 minuten eerder en arriveren een half uur eerder in Madrid. Op tijd voor vertrek naar Santiago in Chili. Op het vliegtuig hebben zij een camera gemonteerd, wij kunnen in het vliegtuig live zien hoe ons vliegtuig opstijgen en landen, het is een ware ervaring!! Aan de slechte naam kunnen wij nog een ding toevoegen: heel slecht eten! Pasta zonder zout, saus en smaak en fruit uit blik! Het duurt 13 uur voordat wij aankomen in Santiago, vermoeid en wij nemen dan een taxi naar ons hostal in Santiago.

Het is 25 graden en zonnig, ons hostal ligt in de uitgaanswijk van Santiago, Veel huizen hier zijn beschilderd met muurschilderingen, ook veel huizen zijn in knalrood, maisgeel, gifgroen geschilderd, een stukje verderop ondekken wij een azuurblauw huis, naast een pimpelpaars huis... naast de palmbomen en ons Zuidamerikaans Latijnse gevoel is compleet.

Wij lopen naar een park, het is hier druk en het lijkt wel Koninginne dag, etenskraampjes en tweedehandse spulletjes, veel podium hier en daar waar kinderen geschminkt en toneelstukken uitvoeren, straten worden afgezet voor een marathon, wij zijn mooi op tijd aangekomen om dit mee te maken. Op zondag zijn de musea gratis, als Nederlanders willen wij niets meer, tussen de mensenmassa bezoeken wij de Bellas Artes museum.