31 mei 2007

Italië, Reisverslag Verona, mei 2007

Met behulp van de ANWB reisroute planning rijden wij van Gardameer naar Verona, het gaat goed tot wij Verona binnen rijden, na 150 meter rechtsaf, en na 170 meter rechtsaf, wij zien dat wij verkeerd rijden en besluiten een U-turn te maken, richting het mooie, oude gebouwen. Op de kaart van Verona hebben wij ons gelokaliseerd en rijden verder zonder problemen naar ons hotel, wij checken in bij ons hotel aan de rand van het plein bij de Arena.

Het weer is om, de zon verdwijnt in eens en het begint te regenen, het gaat over tot onweer en donderslag, zelfs hagel en storm. Samen met de eigenares van het hotel, Signora Silvia, kijken wij naar het stroom regenwater op straat. Sommige winkel gaat dweilen om het overtollige water uit de winkel te krijgen. Wij wachten niet meer en gaan met de paraplu de bochtjes om naar onze lunch.

Na de lunch bezoeken wij het Julia huis, het is druk, als je de borst van Julia's bronzen beeld aanraakt brengt het geluk, dus iedereen op de foto met een hand op de borst.

De volgende dag stippelen wij onze route uit, eerst de Arena, helemaal gerestaureerd met hoge treden, de basiliek San Fermo, met 3 lagen kerken op elkaar, de Piazza del Erbe, mooie marktplein, de Torre del Lamberti, wij gaan met de lift naar boven voor het uitzicht over de stad. Wij steken de brug over en bezoeken het Romeinse theater, tenminste wat er nog over is, de maquette laat zien hoe het was, jammer, maar het was ook meer dan 2000 jaar geleden. Daarna nog de Dom... Wij hebben nu genoeg gehad, wij concluderen dat Verona een mooie stad is, Unesco, altijd prachtig.