9 jul 2010

Peking Express, Rusland, Trein, 8 juli 2010, reisdagboek 3

Rusland, Trein, 8 juli 2010

Wij beginnen onze echte treinreis, in 4 dagen gaan wij van Vladimir naar Irkutsk in Siberië, met een overstap in Novosibirsk halvewege. De trein is niet een dieseltrein, zoals wij hebben verwacht, maar gewoon met bovenleidingen. Op het perron waar wij stoppen voor een onderhoud van 20 minuten gaan wij even de trein uit, de voedsels verkopende vrouwen zijn ook veel minder geworden zoals wij hebben verwacht.

Wij slapen wat, lezen boeken, spelletjes spelen op onze iPhone, luisteren muziek op onze iPod. Wij gaan ontbijten, lunchen en dineren. Wonderlijk heel relax na 4 dagen sightseeing, 'savonds geen vermoeiende voeten. Na 2 dagen stappen wij uit in Novosibirsk, koffers met voeten en handen communiseren in de Left Luggage opgeslagen. Wij lopen naar het centrum voor een foto van de Lenin standbeeld. Na een heerlijk dinner in een restaurant stappen wij weer in de volgende trein.

De trein rijdt strik op tijd volgens schema, iets waar wij Nederlanders jaloers kunnen worden. Bij de spoorwegovergaang gaat niet alleen een hefboom omlaag, metalen platen op de weg gaan omhoog om auto's te barricaderen, slim bedacht! In de trein leven wij op Moscow tijd. De laatste dag hebben wij jetlag, is het nu ontbijt of lunch? wij moeten naar bed maar het is nog vroeg, uiteindelijk komen wij aan in Irkutsk, volgens de trein 1 uur 'snachts, maar lokaal al 6 uur in de ochtend!