11 feb 2009

Filipijnen, Manila, 11 februari 2009, reisdagboek 4

Ook de Amerikanen hebben hun sporen achtergelaten. Iedereen spreekt een mondvol Engels, wel met een accent. De bewegwijzeringen en verkeersborden zijn ook in het Engels en niet Filipijns, wie weet waarom? Wel zo makkelijk voor de toeristen. De informatie naar de toeristen is daarentegen spartaans. Er zijn weinig toeristen informatiecentra, en als er een is, dan kunnen zij nog minder informatie geven dan de Lonely Planet.

Vanuit Manilla maken wij een tripje naar het Hidden valley springs resort, wij zijn toe aan wat ontspanning. Het resort ligt midden in het oerwoud, tijdens een wandeling komen wij reuze bomen tegen die heel oud moeten zijn, ook onze kamerplanten zijn hier te vinden, alleen in reuze formaat! Aan het eind van de wandeling lopen wij om een bergwand heen, voor ons staat de hidden waterfall, aan het einde van een kloof. Na de mini wandeling kleden wij ons om, wij komen hier voor de warme bronnen. Midden in de natuur zijn een paar baden aangelegd, het warme water wordt omgeleid, een van de baden is een natuurlijke whirlpool. Wij zitten ook onder een aangelegde waterval, voor een natuurlijke waterkracht massage, heerlijk!

Na een dagje shoppen maken wij nog een trip naar de Taal vulkaan, de kleinste vulkaan ter wereld, als een eiland staat hij midden in de Taal meer. Wij varen met een outtrigger, een gemotoriseerde boot met zijspannen, naar de vulkaan. Aan land huren wij 2 paarden, voor Nien is het de eerste keer op een paard. Wij rijden over zandpaden naar de top van de vulkaan, gelukkig is de vulkaan niet voor niets de kleinste vulkaan. Onderweg zien wij dampen uit de grond stijgen. Wij komen aan bij een smaragdgroen kratermeer, en midden in het kratermeer: een klein eiland!