9 mei 2007

Chili en Argentinië, november-december 2007



Chili
Als een lange veter krult Chili zich om de westkant van het Andesgebergte. Droge woestijnen, majestueuze vulkanen, ondoordringbare wouden en ijzige steppen kenmerken dit palet van ongekende diversiteit. Een paradijs voor avonturiers, een must voor natuurliefhebbers, maar bovenal een veilig land met vriendelijke bewoners, die u van harte verwelkomen in het land waar ze trots op zijn.

Argentinië
De op één na grootste land van Zuid-Amerika, Argentinië kent de meest uiteenlopende landschappen en klimaatzones, met de ongekende schoonheid van de natuur, maar ook de bijzonder aantrekkelijke steden waar het aangenaam verblijven is.


10-14 november 2007: Vlucht van Amsterdam naar Chili via Madrid, de volgende ochtend aankomst in Santiago, de hoofstad van Chili.
Santiago
De Chilleense hoofdstad is een moderne metropool. Vanuit ieder gedeelte van de stad ziet u de witte bergpunten van het Andesgebergte.

14-17 november 2007: Vlucht van Santiago naar Calama, met de bus verder naar San Pedro de Atacama
San Pedro de Atacama
De Atacama woestijn ligt in het noordoosten van het land en geldt als de droogste plek op aarde. San Pedro, een kleine oase in dit soms bizarre en uitgestrekte landschap, vormt de aantrekkelijke uitvalsbasis om deze bijzondere omgeving te ontdekken. Een bezoek aan de El Tatio geyser, de Atacama zoutvlakte of de vallei van de maan zijn absolute aanraders.

17-18 november 2007: Met de bus terug naar Calama, in de avond een vlucht naar Santiago, overnachten in een airporthotel

18-21 november 2007: In de ochtend een vlucht van Santiago naar Osorno, in het centrum van Osorno met de bus naar Puyehue NP
Nationaal Park Puyehue
Puyehu NP staat bekend om haar bizarre en weelderige flora. Aan de voet van de vulkaan met dezelfde naam vind je niet alleen mooie watervallen en hot springs. In het nationaal park Puyehue zijn er als gevolg van de continue vulkanische activiteiten vele warmwaterbronnen.

21-24 november 2007: Met de bus terug naar Osorno, hier een keuze met de trein of de bus naar Puerto Varas
Merendistrict
Het Merendistrict is dunbevolkt en ligt tussen het Andesgebergte in het oosten en de Stille Oceaan in het westen, in dit gebied vindt u de uitgestrekte, vaak ondoordringbare bossen, actieve vulkanen, kristalheldere rivieren en diepblauwe meren.

24-25 november 2007: Vlucht vanuit Puerto Montt naar het zuiden van Chili, aankomst in Punta Arenas

25-28 november 2007: Rond middaguur een transfer van Ecocamp naar Torres del Paine
Chileens Patagonië
Diep in het uiterste zuiden van Chili, vindt u een ruig landschap van bergen, gletsjers en oerbossen, bekend onder de naam Patagonië.

28 november-1 december 2007: Met de bus naar El Calafate in Argentinië
Los Glaciares
Het stadje El Calafate bevindt zich in het nationale park Los Glaciares. Het door de UNESCO als werelderfgoed beschermde natuurgebied omvat maar liefst 14 grote, en meer dan 200 kleinere gletsjers, waarvan de Perito Moreno de meest indrukwekkende is. Het gletsjergebied maakt deel uit van de grote continentale ijskap.

1-4 december 2007: Een nachtvlucht van El Calafate naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië
Buenos Aires
Buenos Aires, stad van Evita Peron, de Dwaze Moeders, stad van de tango, maar ook van Maradona.

4 december 2007: Terugvlucht van Buenos Aires via Madrid naar Amsterdam
5 december 2007: Aankomst in Amsterdam